1 Doe de speltbloem, de boter, 125 ml koud water en de agavesiroop samen in een keukenrobot. Kneed de ingrediënten tot deeg met behulp van de deeghaak. Vorm een bol van het deeg, omwikkel het met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 200°C.
3 Snij de pruimen en de nectarine middendoor en verwijder de steen. Snij de vruchten in gelijke partjes.
4 Neem het deeg uit de koelkast, verwijder de folie en leg het op een bebloemd werkblad. Rol het deeg uit tot een cirkel met een diameter van 30-35 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Verdeel de partjes pruim en nectarine over het deeg, laat ongeveer 6 cm tot de rand vrij. Vouw de rand van het deeg zachtjes over het fruit. Laat een opening in het midden. Bak de galette gedurende 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Pruimen-nectarinegalette is een recept van Libelle Lekker