1 Snij de aubergines in plakken van ± 0,5 cm. Bestrooi ze met zout en laat ongeveer 20 minuten rusten. Spoel de aubergines goed en dep ze droog met wat keukenpapier.
2 Verhit olijfolie in een grilpan en grill de aubergineplakjes, bestrooi ze met de oregano en laat uitlekken op keukenpapier.
3 Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes. Pluk de blaadjes van het basilicum en spoel ze. Snipper de helft van het basilicum fijn, stoof even in wat olijfolie en voeg de chilipeper toe.
4 Doe er de gezeefde tomaten en de wijnazijn bij. Laat 10 minuten pruttelen, kruid met peper en zout. Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en doe wat kookvocht bij de saus.
5 Serveer de spaghetti met de en de saus. Bestrooi met de rest van het basilicum en schep er een lepel ricotta bij. Besprenkel met extra olijfolie en serveer.