Lauwe maaltijdsalade met geroosterde pompoen en feta

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de sla schoon, spoel hem grondig en verdeel hem met de postelein over 4 diepe borden. 
  • 2 Leg de stukken pompoen ongeschild op een bakplaat en druppel er een beetje olijfolie over. Bak de pompoen in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 180 °C.
  • 3 Kook ondertussen de linzen in 10 minuten gaar (kijk de kooktijd ook even na op de verpakking, de linzen mogen nog een beetje al dente zijn), giet ze af en laat even uitlekken.
  • 4 Gril de haloumi 2 minuten aan beide kanten in een pan en breng op smaak met zwarte peper en chilivlokken.
  • 5 Roer een dressing met de olijfolie, balsamicoazijn, limoensap en de geraspte limoenschil, mosterd en ahornsiroop. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Verdeel de stukken pompoen, linzen, appelblokjes en haloumi over de sla en werk af met gehakte noten.

Lauwe maaltijdsalade met geroosterde pompoen en feta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept