1 Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Leg ze in een kookpan met koud water en verhit op zacht vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en neem de pan van het vuur. Laat de asperges nog 5 tot 10 minuten garen in het hete water, tot ze beetgaar zijn.
2 Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Laat afkoelen.
3 Spoel en droog de peterselie, pluk de blaadjes van de steeltjes en hak ze fijn. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork.
4 Smelt de boter in een steelpannetje op zacht vuur. Schep de witte melkdeeltjes die bovendrijven voorzichtig weg met een lepel. Hou de geklaarde boter warm op een heel zacht vuur of boven een bain-marie.
5 Verdeel de asperges over warme borden. Lepel er wat gesmolten boter over. Werk af met geplette eieren en gehakte peterselie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met plukjes kervel.
Asperges op z'n Vlaams (2) is een recept van Libelle Lekker