Zalmtartaar met spinazieslaatje

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zalm met een scherp mes in heel kleine blokjes.
  • 2 Snipper de dille en het wit van de lente-uitjes fijn.
  • 3 Rasp de limoen en pers het sap.
  • 4 Meng de helft van de dille en alle lente-ui onder de zalmblokjes, voeg er naar smaak wat limoenrasp, limoensap en olie aan toe.
  • 5 Breng verder op smaak met peper en zeezout.
  • 6 Verdeel over aperitiefglaasjes. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
  • 7 Spoel de spinazie en laat uitlekken. Snij de appel in kleine blokjes.
  • 8 Snij de blaadjes spinazie in repen, meng met de geroosterde hazelnoten en appelblokjes.
  • 9 Maak een vinaigrette met het citroensap en olijfolie, breng op smaak met peper en zout. 1
  • 0 Werk de glaasjes af met het spinazieslaatje en serveer met een broodstengel.

Zalmtartaar met spinazieslaatje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuiders Spinazieslaatje Met Schelvis
20-30 min -
Bekijk recept

Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van twee soorten zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warmgerookte zalmtartaar met kappertjesvinaigrette en veldsla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept