2 Bekleed een bakvorm met het bakpapier en de bladerdeegbodem. Leg er een vel bakpapier op en vul met gedroogde bonen.
3 Bak de bodem 10 minuten op 200° C. Verwijder bonen en bakpapier en laat nog 2 minuten bakken .Blancheer de spinazie drie minuten in gezouten water. Spoel de groente onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
4 Druk de groente goed uit en hak ze vervolgens grof. Vermeng de spinazie met de ricotta . Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hak de pijnboompitten fijn. Klop de eierdooiers los met de room en een snuifje peper en zout.
5 Bestrijk de voorgebakken deegbodem met mosterd. Strooi er de pijnboompitten over. Schep de kaas-spinazie-crème in de taart en lepel er de eierdooiers over.
6 Zet de quiche 40 minuten in de oven op 180°C. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Vooraf bakken kan, laat hem dan wel afkoelen op een rooster (dan blijft het deeg lekker knapperig).
Quiche met ricotta en spinazie is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)