Pappardelle met gehaktballetjes in roomsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ajuin fijn en hak de peterselie.
  • 2 Kook 500g pappardelle of andere pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Meng 600 g gehakt met 2 eitjes, 3 el broodkruim, 1 fijnesnipperd sjalotje, 1 geperst teentje knoflook en 1 el gehakte peterselie.
  • 4 Vorm balletjes met het gehakt en bak ze in wat boter rondom goudbruin. Laat nog 2 minuten garen onder deksel . Blus met 400 ml gevogeltefond.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout en een scheutje droge sherry . Voeg er nog 2 dl room bij en laat op een zacht vuurtje verder garen tot de balletjes vanbinnen gaar zijn .
  • 6 Serveer met de pappardelle en strooi er nog wat gehakte peterselie over .

Pappardelle met gehaktballetjes in roomsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept