Zoek
Bulgur tabouleh met spinazie en limoen
4
25 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g bulgur
200 g jonge spinazie
1 bosje bladpeterselie
1 bosje munt
1 rode ui
3 pruimtomaten
1 komkommer (kleine)
3 lente-uien
2 limoenen (onbehandeld)
olijfolie
komijnpoeder
peper
zout
Bereiding
1
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spinazie, laat goed uitlekken.
2
Pel en snipper de rode ui, snij de lente-ui in ringetjes. Snij de tomaten en de komkommer, zonder zaadjes, in blokjes.
3
Hak de kruiden en de spinazie fijn en meng in een kom met de rasp van 1 limoen.
4
Pers het sap van beide limoenen. Meng met dubbel zo veel olijfolie als limoensap tot een vinaigrette. Breng op smaak met komijn, peper en zout.
5
Meng de uitgelekte bulgur met de kruiden en breng op smaak met de vinaigrette.
Bulgur tabouleh met spinazie en limoen is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgur met garnalen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept