1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete bakboter in een gietijzeren kookpot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en leg er een stukje boter op. Leg er de ui en knoflookteentjes bij en bak het vlees gedurende 50 minuten verder in de oven. Overgiet af en toe met braadvocht.
2 Kook de aardappelen gaar. Kook ook de bloemkool beetgaar in lichtgezouten water.
3 Maak ondertussen een bechamelsaus door een klontje boter te laten smelten, bloem toe te voegen en hier melk onder te roeren. Voeg vervolgens gruyère toe.
4 Doe de aardappelen bij het vlees en serveer de bloemkool met de kaassaus.
Oer-Vlaams varkensgebraad met bloemkool en kaassaus uit De Helaasheid der Dingen is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Jonas Cramby's nacho de nachos (maistortillas met entrecote)