Stoofpot van konijn met kriekbier

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de stukken konijn bruin in wat boter en kruid met peper en zout. Je kan de kop en lever meebakken voor meer smaak. Haal de stukken uit de pot na ongeveer 5 minuten. Het konijn moet goudbruin gekleurd zijn.
  • 2 Snij de uien in ringen en stoof ze bruin in dezelfde pot. Voeg eventueel een beetje extra boter toe. Doe het konijn terug in de pot en blus met het kriekbier.
  • 3 Voeg de tijm, laurier, mosterd en gedroogde pruimen toe. Laat alles een uur op een zacht vuur sudderen of tot de stukjes konijn van het bot loskomen. Bind de saus eventueel met een bruine roux. Lekker met aardappelen.

Stoofpot van konijn met kriekbier is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met kriekenbiersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kriekenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met kriekensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept