Boekweitsalade met geroosterde bloemkool en gestoomde griet

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de boekweit in 15 à 20 minuten gaar, in het dubbele van zijn volume aan gezouten water. Giet af, spoel en laat uitlekken. 
  • 2 Blancheer de bloemkool in lichtgezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.
  • 3 Pel en pers de knoflook. Maak de dressing van het citroensap, de olijfolie, mosterd en knoflook. Schep er de kappertjes en de ansjovisfilets door en kruid met peper en zout.
  • 4 Stoom de grietfilet, in een stoomoven of stoommandje, in ongeveer 7 à 10 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
  • 5 Rooster de bloemkoolroosjes een minuutje in de grillpan. Doe ze samen met de kerstomaten, spinazie en boekweit in een grote kom, meng er de dressing door. Serveer met de griet en werk af met een takje dille.

Boekweitsalade met geroosterde bloemkool en gestoomde griet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept

Boekweitsalade Met Bier
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept