1 Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aubergines. Halveer ze in de lengte en snij elke helft overlangs nog eens in drie gelijke delen. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel met 'n beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
2 Halveer de krieltjes, bestrooi met verse rozemarijn. Meng ze met een flinke scheut olijfolie. Schep in een ovenschaal en zet de krieltjes met de aubergines 20 minuten in de oven. Haal de aubergines eruit, roer de aardappelen om en bak ze nog 10 minuten verder.
3 Spoel de peterselie, oregano en koriander en hak fijn. Maak het chilipepertje schoon, halveer en snipper in ringen. Pel en pers de knoflook. Meng de kruiden, knoflook en chili met het citroensap en 5 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en giet over de warme aubergines. Laat 15 minuten marineren.
4 Gril de entrecotes aan beide kanten goudbruin en naar smaak. Rosé is het vlees het lekkerst. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het in plakken. Serveer met de krieltjes en aubergines.
Gegrilde aubergines met entrecote en rozemarijnkrieltjes is een recept van Libelle Lekker