Frambozen granita

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suiker in een pot met 150 ml water en breng aan de kook. Laat koken tot de suiker is opgelost en laat dan afkoelen.
  • 2 Was de frambozen, mix ze met het citroensap in de blender en zeef.
  • 3 Giet de gemixte frambozen bij het suikerwater en doe dit mengsel in een ondiepe metaalkom.
  • 4 Zet deze kom 4 uur in de diepvries. Roer de granita na 1 uur los met een vork, zodat het geen aan elkaar gevroren klomp ijs wordt.
  • 5 Roer ook voor het opdienen nog even los met een vork. Serveer in glazen. Vrolijk op met hartvormige prikkers.

Frambozen granita is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept