Sabayon met verse vijgen en bladgoud

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de vijgen in vieren. roer de honing los met 2 el warm water. leg in elk potje een vijg in vier partjes en lepel er de honing over.
  • 2 Klop, van het vuur af, de eidooiers met de suiker los in een steelpannetje tot het mengsel witschuimig wordt. Voeg er geleidelijk onder voortdurend kloppen de wijn en marsala aan toe. Zet het pannetje op een zacht vuur, of au bain-marie, en blijf voortdurend kloppen tot de crème dikker wordt en als een lint van de klopper loopt.
  • 3 Schenk de sabayon over de vijgen, werk af met wat eetbaar bladgoud.

Sabayon met verse vijgen en bladgoud is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Terrine van sherrymousse en perzikcompote
2 uur-
Bekijk recept
Palet d'Or bonbons
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart Met Bladgoud
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Biscuit met crème au beurre en kerstkoekjes
60 min Nagerecht
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept