1 Verwarm de oven op 225°C. Meng voor de zoutkorst de bloem met het zout en de olie en voeg er beetje bij beetje 50 ml water aan toe. Kneed tot een stevig deeg. Rol het 1 cm dik uit en pak er de knolselder mee in. Druk de zoutkorst goed aan. Leg de bal op een bakplaat en laat 1,5 uur garen in de oven. Laat even afkoelen.
2 Doe de linzen met de kruidentuil in een kookpan met water. Breng aan de kook, en laat 15 à 20 minuten garen. Giet de linzen af en hou ze warm.
3 Meng de olijfolie, hazelnootolie en wijnazijn. Kruid met peper en zout.
4 Tik met een hamer de korst rond de knolselder stuk. Verwijder de schil van de knolselder en snij de knolselder in stukken. Meng ze in een grote kom met de gekookte linzen en roer er de dressing door. Bestrooi met gehakte hazelnoten en munt.
5 Chenin blanc is prima gezelschap voor de hazelnoten. Lekker chenin tref je aan in een droge vouvray of in Zuid-Afrika.
Salade van knolselder en linzen is een recept van Libelle Lekker