Salade van knolselder en linzen

10
130 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 225°C. Meng voor de zoutkorst de bloem met het zout en de olie en voeg er beetje bij beetje 50 ml water aan toe. Kneed tot een stevig deeg. Rol het 1 cm dik uit en pak er de knolselder mee in. Druk de zoutkorst goed aan. Leg de bal op een bakplaat en laat 1,5 uur garen in de oven. Laat even afkoelen.
  • 2 Doe de linzen met de kruidentuil in een kookpan met water. Breng aan de kook, en laat 15 à 20 minuten garen. Giet de linzen af en hou ze warm.
  • 3 Meng de olijfolie, hazelnootolie en wijnazijn. Kruid met peper en zout.
  • 4 Tik met een hamer de korst rond de knolselder stuk. Verwijder de schil van de knolselder en snij de knolselder in stukken. Meng ze in een grote kom met de gekookte linzen en roer er de dressing door. Bestrooi met gehakte hazelnoten en munt.
  • 5 Chenin blanc is prima gezelschap voor de hazelnoten. Lekker chenin tref je aan in een droge vouvray of in Zuid-Afrika.

Salade van knolselder en linzen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept