Citroentaart met kruimeldeeg van Ilse

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het ei en de eierdooier met de suiker en een mespunt zout. Hou het eiwit apart voor de meringue. Haal het merg uit het vanillestokje en doe het erbij. Voeg ook de zachte boter toe. Meng tot een homogene massa. Doe de helft van de bloem erbij. Kneed even verder en voeg de andere helft van de bloem toe. Kneed verder tot een deegbol. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het kruimeldeeg uit op bakpapier en bekleed er de taartvorm mee. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Leg er bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak het kruimeldeeg gedurende 10 minuten. Verwijder daarna de bakbonen en het bakpapier. Verlaag de temperatuur naar 175 graden.
  • 3 Meng de eieren met de suiker en de room tot een homogene massa. Voeg de geraspte citroenschil en het sap van één citroen toe (niet opkloppen!). Verdeel de citroencrème over de taartbodem. Bak de taart nog 35 minuten verder in de oven of tot de citroencrème stevig en gebonden aanvoelt.
  • 4 Meng de eiwitten met de suiker. Voeg de suiker in drie delen toe. Blijf kloppen tot het eiwit stijf is en mooi glanst.
  • 5 Haal de afgekoelde citroentaart uit de vorm. Verdeel er de meringue over in lobbige pieken met behulp van een pannenlikker of een paletmes. Brand de meringue lichtjes af met een gasbrander of zet de taart even onder de grill.

Citroentaart met kruimeldeeg van Ilse is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vol-au-vent à la Ilse
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsnavarin volgens Ilse
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vol-au-vent uit Ilse Kookt
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot van Ilse Heijnen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept