1 Verwarm de oven voor op 90°C. Schil de sinaasappel en snij in schijven. Los de suiker op in een beetje water en warm met de steranijs op tot een suikersiroop. Dompel de schijfjes sinaasappel in de siroop en laat ze vervolgens 8 uur drogen in de oven.
2 Meng de boter, suiker en het zout in de keukenrobot. Meng er dan de bloem, de zeste en het cacaopoeder door. Haal het deeg uit de robot als het kruimelig wordt en kneed het nog even met de hand. Maak er een bal van, omwikkel die met plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
3 Rol het deeg uit. Leg het in de beboterde en bebloemde taartvorm. Zet de taartbodem 30 min. in de diepvries.
4 Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg de bodem met bakpapier en bakbonen. Bak de bodem 12 tot 15 min. blind in de oven en verwijder de steunvulling.
5 Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg al roerend de room toe. Stort de chocoladeroom op de taartbodem en bak 15 min. in de oven. Laat afkoelen.
6 Werk de taart af. Smeer de bovenkant in met de marmelade en zet de opnieuw 1 uur in de koelkast. Beleg de taart met de gedroogde sinaasappel en werk af met steranijs.