Chocoladecake met gedroogd fruit

12
5 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de gedroogde abrikozen en pruimen in stukjes, doe ze met de rozijnen in een kommetje, overgiet met warm water en laat het fruit 10 minuten staan. Laat uitlekken en meng met de confituur en de cognac of likeur. Laat ongeveer 2 uur staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter, bekleed ‘m met bakpapier.
  • 3 Doe de honing, melk, suiker en boter in een steelpannetje en roer tot de suiker opgelost is. Laat een beetje afkoelen.
  • 4 Zeef de bloem met het bakpoeder en cacao. Roer er het honingmengsel door en een voor een de eieren. Roer tot een glad beslag. Schep de helft van het beslag in de vorm en strijk glad. Verdeel er met een koffielepel de vulling over, en dek af met de rest van het beslag. Strijk het oppervlak glad. Bak 45 minuten in de oven. Test met een prikkertje of de cake gaar is. Laat volledig afkoelen op een rooster.
  • 5 Doe de ingrediënten voor het glazuur in een kom en laat alles au bain-marie smelten. Roer goed om. Laat het glazuur afkoelen en bestrijk er de cake mee. Snij vervolgens in stukken.

Chocoladecake met gedroogd fruit is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept