1 Snij de gedroogde abrikozen en pruimen in stukjes, doe ze met de rozijnen in een kommetje, overgiet met warm water en laat het fruit 10 minuten staan. Laat uitlekken en meng met de confituur en de cognac of likeur. Laat ongeveer 2 uur staan.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter, bekleed ‘m met bakpapier.
3 Doe de honing, melk, suiker en boter in een steelpannetje en roer tot de suiker opgelost is. Laat een beetje afkoelen.
4 Zeef de bloem met het bakpoeder en cacao. Roer er het honingmengsel door en een voor een de eieren. Roer tot een glad beslag. Schep de helft van het beslag in de vorm en strijk glad. Verdeel er met een koffielepel de vulling over, en dek af met de rest van het beslag. Strijk het oppervlak glad. Bak 45 minuten in de oven. Test met een prikkertje of de cake gaar is. Laat volledig afkoelen op een rooster.
5 Doe de ingrediënten voor het glazuur in een kom en laat alles au bain-marie smelten. Roer goed om. Laat het glazuur afkoelen en bestrijk er de cake mee. Snij vervolgens in stukken.
Chocoladecake met gedroogd fruit is een recept van Libelle Lekker