1 Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kop en wrijf ze met de hand door elkaar, tot je een deeg krijgt dat lijkt op koekkruimels. Zet in de koelkast tot gebruik.
2 Verwarm de over voor op 175°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.
3 Klop de boter voor de cake romig met de suiker en de vanillesuiker. Klop er vervolgens een voor een de eieren door. Zeef de bloem en voeg een snuifje zout toe. Spatel 150 g van de bloem door het ei-suikermengsel, dan de helft van de yoghurt, dan de rest van de bloem en de tweede helft van de yoghurt.
4 Schil de appelen, snij ze in blokjes. Meng ze met de helft van het crumblemengsel. Verdeel in de bakvorm. Doe er het cakebeslag op, strijk glad. Strooi er de rest van het kruimelmengsel over.
5 Bak de cake 40 minuten. Test met een prikker of hij gaar is. Laat afkoelen op een rooster, bestrooi met poedersuiker en snij in stukken.
Crumblecake met yoghurt en appel is een recept van Libelle Lekker