1 Snij het gebraad met een lang, scherp mes in de lengte in, maar niet doormidden. Klap het open op het werkvlak. Duw het plat. Snij het aan beide kanten bij zodat je een mooie rechthoek krijgt.
2 Pel en snipper de sjalot. Spoel en droog de kervel. Mix de vleesrestjes met de room. Meng met de sjalot en de kervel. Kruid met peper en zout. Bestrijk er het vlees mee.
3 Maak de snijbonen en de wortelen schoon, maar laat ze heel. Leg de groenten op de vulling. Rol het vlees op en bind op met keukentouw. Braad de rollade aan in boter of olie. Kruid met peper en zout.
4 Dek af en laat 30 tot 40 minuten verder garen op een zacht vuur. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Deglaceer de pan met fond en laat tot de helft inkoken.
5 Werk de saus, van het vuur af, op met de ijskoude boter. Kruid bij met peper en zout.