Geurige garnalenfond

12
100 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de garnaalpantsers in olijfolie tot ze roze kleuren. Snij de wortelen, bleekselder en sjalotten grof. Doe ze in de pan en schep om.
  • 2 Voeg de tomatenpuree toe en roerbak kort. Blus met de cognac en de wijn. Voeg het kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), de  peperkorrels en zeezout toe.
  • 3 Overgiet met water tot alles onderstaat. Breng aan de kook en schuim af. Laat op zacht vuur 45 minuten pruttelen. Giet de bouillon door een fijne zeef. Breng op smaak met cayennepeper.

Geurige garnalenfond is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tarbot dugléré
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi's Met Nantua Saus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rog met prei en garnaaltjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pieterman met duglérésaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geurige groentestoof met maïs en feta
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige mosselpakketjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept