Panna cotta van roquefort en vijgen

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de vijgencompote. Snij de verse vijgen en de 4 gedroogde vijgen in stukjes. Verwijder wel de harde steeltjes. Breng samen met de porto aan de kook. Strooi er de suiker over en roer om. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten op een zacht vuurtje inkoken tot compote.
  • 2 Maak de panna cotta. Warm de melk en de room op. Week de gelatineblaadjes in koud water. Snij de roquefort in stukjes en smelt hem in de warme vloeistof en laat even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe een laagje vijgencompote in de glaasjes. Zet even in de koelkast tot de compote afgekoeld is. Lepel daarna voorzichtig de panna cotta over de compote en laat gedurende minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Snij kleine rondjes uit het briochebrood. Klop de eieren los met de melk. Verhit een pan met wat boter. Wentel de briocherondjes eerst in het eimengsel en bak daarna krokant in de boter. Strooi er nog wat kandijsuiker over om te karamelliseren.
  • 4 Maak het sausje. Warm de porto op met de balsamicoazijn en een koffielepel kandijsuiker. Laat inkoken tot het ietwat stroperig wordt. Snij de verse vijgen in plakjes. Haal de glaasjes uit de koelkast. Leg er een briochekoekje bovenop en een stukje verse vijg. Druppel wat van de balsamicosaus op de panna cotta.

Panna cotta van roquefort en vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept