1 Schil de pompoen, snij 'm in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij het preiwit fijn.
2 Stoof de ui, prei en knoflook glazig in een soeppan met wat olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe, kruid met cayennepeper en nootmuskaat, stoof even mee.
3 Overgiet met 1,5 l water en doe er de blokjes Knorr Finesse Groenten bij. Breng aan de kook, laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen volledig gaar is.
4 Maak intussen de pesto. Pel de knoflook, doe 'm met de blaadjes van de peterselie en salie, de pijnboompitten en de parmezaan in een hakmolentje. Mix tot een grove pasta en giet er beetje bij beetje de olijfolie bij terwijl je blijft mixen tot je een frisgroene pesto krijgt. Breng op smaak met peper.
5 Mix de soep fijn, laat nog even doorwarmen. Kruid eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met een scheutje room en een koffielepeltje saliepesto.
Pittige pompoensoep met saliepesto is een recept van Libelle Lekker