Verrine met kalkoenspiesje en pompelmoessalade

8
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het kalkoenlapje in 8 dunne reepjes. Rijg ze zigzaggend aan houten spiesjes. Kruid met peper en zout.
  • 2 Spoel de komkommer, snij ‘m met een dunschiller in lange repen. Bestrooi met zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeefje.
  • 3 Schil de pompelmoes, à vif, met een heel scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes los tussen de vliesjes. Meng met 2 eetlepels olie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Hak het pepertje fijn.
  • 4 Bak de kalkoenspiesjes bruin in een pan met olijfolie. Meng de pompelmoes met het pepertje, de komkommerreepjes, enkele basilicumblaadjes en de gehakte nootjes.
  • 5 Verdeel het pompelmoesslaatje over 8 glaasjes en leg er een kalkoenspiesje in. Serveer meteen.

Verrine met kalkoenspiesje en pompelmoessalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pannenkoeken met pompelmoessalade en karamel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompelmoessalade met artisjokharten
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kip met pompelmoessalade
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenteverrine op Marokkaanse wijze
35 min Snack
Bekijk recept
Verrine van kreeft met clementines en witlof
20 min Snack
Bekijk recept
Verrine van gerookte zalm en groene appel
20 min Snack
Bekijk recept