1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.
2 Spoel de spinazie, zwier 'm droog. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord.
3 Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout.
4 Doe de spinazie op de taartbodem, overgiet met het eimengsel. Leg de kerstomaatjes erop en bestrooi met de spekreepjes. Bak de quiche nog 25 à 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is.
5 Werk de quiche af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.
Quiche met spinazie, tomaatjes en pijnboompitten is een recept van Libelle Lekker