1 Spoel de prei, snipper 'm fijn. Stoof 'm glazig in een pan met boter. Laat afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vormpjes in met boter. Steek rondjes uit het deeg, 4 cm groter dan de diameter van de vormpjes, en leg ze in de vormpjes. Duw de randen lichtjes aan. Leg op elk deegbodempje een vel bakpapier, doe er een steunvulling in en bak het deeg 10 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.
3 Verdeel de prei over de vormpjes. Snij de zalm in snippers en verdeel ze over de prei. Kruid met wat peper.
4 Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de vormpjes en verkruimel er de geitenkaas over.
5 Bak de quiches 15 à 20 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is. Werk af met wat gesnipperde bieslook.
Quiche met prei, zalm en geitenkaas is een recept van Libelle Lekker