Varkenswangetjes met wintergroenten

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de zoete aardappelen en de pompoen en snij samen in blokjes. Schraap de pastinaak en snij in plakjes. Pel en snipper de uien, stoof ze kort glazig in een beetje boter, neem uit de pan. 
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout. Verhit boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de gefruite ui toe, blus met het bier en schraap de aanbaksels goed los.
  • 3 Laat de alcohol even opkoken en voeg dan de fond, de stroop en het kruidentuiltje toe. Besmeer de boterham met de mosterd en leg bovenop het vlees. Laat afgedekt 1 uur garen, schep regelmatig om.
  • 4 Voeg de groenten na 1 uur toe en laat nog 45 minuten afgedekt op 'n zacht vuur garen. Schep regelmatig om. Controleer het vlees regelmatig met een vork, het moet bijna uiteenvallen.
  • 5 Neem het kruidentuiltje eruit en werk het stoofpotje af met een handvol gesnipperde bladpeterselie.

Varkenswangetjes met wintergroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wintergroenten met tomme en ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenfrittata met wintergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde wintergroenten
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van varkenswangetjes met balsamico
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept