1 Schil de zoete aardappelen en de pompoen en snij samen in blokjes. Schraap de pastinaak en snij in plakjes. Pel en snipper de uien, stoof ze kort glazig in een beetje boter, neem uit de pan.
2 Kruid het vlees met peper en zout. Verhit boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de gefruite ui toe, blus met het bier en schraap de aanbaksels goed los.
3 Laat de alcohol even opkoken en voeg dan de fond, de stroop en het kruidentuiltje toe. Besmeer de boterham met de mosterd en leg bovenop het vlees. Laat afgedekt 1 uur garen, schep regelmatig om.
4 Voeg de groenten na 1 uur toe en laat nog 45 minuten afgedekt op 'n zacht vuur garen. Schep regelmatig om. Controleer het vlees regelmatig met een vork, het moet bijna uiteenvallen.
5 Neem het kruidentuiltje eruit en werk het stoofpotje af met een handvol gesnipperde bladpeterselie.
Varkenswangetjes met wintergroenten is een recept van Libelle Lekker