1 Snij de fazant in blokjes. Meng met de porto, 1 el olijfolie, peper en zout. Zet 1 uur koel weg. Zeef en van de marinade op.
2 Mix het gehakt met de lever, knoflook, salie, tijm, nootmuskaat, jeneverbessen, het broodkruim, het ei, peper en zout en 25 ml van de marinade fijn.
3 Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed de vorm met het spek. Schep er de helft van de gehaktmix in. Hak en rooster de hazelnoten. Verdeel over het vlees en bestrooi met de cranberries.
4 Bak de fazantblokjes 1 à 2 minuten in olijfolie. Schep ze in de vorm, bedek met de rest van de gehaktmix. Vouw de speklapjes over de vulling en duw goed aan. Dek af met aluminiumfolie.
5 Bak de terrine 1,5 à 2 uur au bain-marie in de oven. Laat afkoelen en zet minstens 2 uur koel weg. Serveer met cranberrycompote.
Terrine van varken, kalf en fazant is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla