Peertje in ham met geitenkaas

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Spoel de peren en halveer ze, maar laat het steeltje eraan. Haal met een koffielepel het klokhuis weg. Meng de geitenkaas met de rozemarijn en vul er de peerhelften mee. Kruid met peper en zout.
  • 3 Omwikkel elke peerhelft met een plakje ham. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak 5 minuten in de oven.
  • 4 Roer een dressing van 4 el olijfolie, de porto en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de rucola over de borden en leg er telkens een half peertje op. Besprenkel met dressing en werk af met een paar blaadjes rozemarijn.

Peertje in ham met geitenkaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pavlova met gestoofde peer
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelspijspeertjes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmezaanse kaas in balsamicoazijn met een peertje
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerd Peertje Met Caramel
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept