Filotaartjes met gehakt en pompoen

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de helft van de appel en snij de rest in blokjes.
  • 2 Stoof de sjalot en chili in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er de pompoen bij en bak 3 minuten. Schep er de geraspte appel door en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175°C. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkanten van 10 à 12 cm. Bestrijk ze met olie en leg ze per 4 kruiselings op elkaar. Schik ze in een muffinblik.
  • 4 Klop het ei los en meng met de roomkaas, de zure room, de melk, peper en zout. Verdeel 3/4 van het gehakt over de vormpjes. Giet er het eimengsel over. Schep er de rest van het gehakt bij en zet 20 à 25 minuten in de oven.
  • 5 Serveer de taartjes met een salade van witloof, veldsla en appelblokjes. Besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie.

Filotaartjes met gehakt en pompoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filotaartjes
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met peer en pecannoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met appel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met gerookte makreelsalade
40 min Voorgerecht
Bekijk recept