Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappeltjes goed schoon. Kook ze gaar in de schil, giet af en laat afkoelen. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten, giet af en spoel ze met koud water. Pel de eieren.
  • 2 Snij de bol knoflook doormidden. Besprenkel beide helften met olijfolie. Leg ze met de vlakke kant op de bakplaat en laat 10 minuten bakken in de oven, tot de knoflook zacht is. Laat even afkoelen en duw de teentjes eruit.
  • 3 Mix alle ingrediënten voor de ansjovisdressing tot een gladde saus.
  • 4 Halveer de afgekoelde aardappeltjes en leg ze op een serveerschaal.
  • 5 Snij de hardgekookte eieren in plakjes. Pel de ui en snij in dunne ringen. Verdeel het ei, de ui en de knoflook over de aardappelen. Kruid met peper en zout. Werk af met tuinkers en bedruppel met de ansjovisdressing.

Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde paprikasalade met ansjovisdressing
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met ansjovisdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese koolfrittata met ansjovisdressing
30 min-
Bekijk recept
Groene groentesalade met minimozzarella
30 min-
Bekijk recept

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept