Gehaktballetjes met bloemkool en dillesaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Stoom ze gaar. Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar.
  • 2 Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de peterselie en kruid met peper en zout. Maak er balletjes van.
  • 3 Bak de balletjes rondom bruin in wat boter. Zet het vuur zachter en laat ze nog even verder garen.
  • 4 Pel de sjalot en hak ze fijn. Stoof glazig in wat boter. Blus met de bouillon en voeg de room toe. Spoel de dille en hak ze fijn. Doe ze bij de saus en laat die even inkoken. Bind eventueel met maïszetmeel.
  • 5 Serveer de balletjes met de gestoomde bloemkool en aardappelen. Lepel er wat saus bij.

Gehaktballetjes met bloemkool en dillesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in dillesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde schol met dillesaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept