Zoek
Tagliatelle met tomaat, basilicum en scampi's
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
24 scampi's
400 g tagliatelle
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 el bladpeterselie (gehakt)
400 g kerstomaten
handvol basilicum
200 ml droge, witte wijn
1 kl cayennepeper
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de scampi's en maak ze schoon.
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze aan in een scheutje olijfolie en voeg de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
3
Voeg de scampi's toe en roerbak ze tot ze gaar zijn. Kruid met de cayennepeper en blus met de witte wijn. Schep er de kerstomaten onder.
4
Giet de pasta af en schep onder de scampi's. Verdeel over borden en werk af met wat basilicum.
Tagliatelle met tomaat, basilicum en scampi's is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Tagliatelle met chiantisaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept