1 Pel de scampi's, maak ze schoon, maar laat het staartje eraan. Meng de knoflook, de bladpeterselie, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, het citroensap, 2 el olijfolie en het zout in een kom. Voeg de gepelde scampi's toe en laat minimaal 1 uur marineren. Kook de aardappelen in de schil.
2 Snij de aubergine en courgette met een mandoline in lange linten. Maak de venkel schoon en snij in fijne plakjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Wentel alle groenten door olijfolie en bestrooi met de gedroogde tijm en rozemarijn. Gril de groenten in een grillpan of op de bbq.
3 Prik de scampi's op spiesjes en gril ze tot ze mooi roze zijn langs beide kanten.
4 Snij het hoedje van de aardappelen en leg er telkens een plakje kruidenboter in. Serveer ze met de gegrilde groenten en scampispiesjes.
Scampispiesjes met gegrilde groenten en aardappelen in de schil is een recept van Libelle Lekker