Avocadoslaatje met zalm

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de sla schoon en snij de bladeren in repen. Schil de komkommer en de avocado. Halveer ze in de lengte. Schraap de zaadjes uit de komkommer.
  • 2 Snij de verse zalm in blokjes. Bak ze kort aan alle kanten in boter of olie. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de gerookte zalm in repen. 
  • 3 Snij de avocado en komkommer in blokjes en besprenkel de avocado met de helft van het citroensap. Snipper de lente-ui fijn. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap. Voeg dubbel zoveel maïsolie toe, kruid met peper, zout en wat wasabi.
  • 4 Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
  • 5 Verdeel sla, avocado en komkommer over vier borden. Leg de zalmblokjes en -reepjes erop. Werk af met de gehakte kruiden, vinaigrette, lente-ui en sesamzaadjes. 

Avocadoslaatje met zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Avocadoslaatje met peer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich van gegrilde kip en kaas met avocadoslaatje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadoslaatje
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Barbecue-chicken-grilled-cheese sandwich
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept