Gevulde pannenkoeken

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eieren met de melk, bloem en het zout tot een glad beslag. Laat 20 min. rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak intussen de spinazie schoon. Stoof 'm in een pan met wat boter. Giet af en laat goed uitlekken. Knijp het vocht eruit en hak hem grof. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 3 Fruit de sjalot glazig in wat boter. Voeg de spinazie en de ricotta toe en meng.
  • 4 Smelt voor de saus 2 eetlepels boter. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen. Voeg de melk toe en laat al roerend indikken. Roer de blokjes ham en de helft van de kaas door de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 5 Verhit wat olie in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag.
  • 6 Bestrijk de pannenkoeken met het spinaziemengsel en lepel daarop wat ham-kaasvulling. Vouw ze twee keer dicht. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Besprenkel met gesmolten boter en bestrooi met de rest van de kaas. Laat 10 minuten gratineren. 

Gevulde pannenkoeken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept