1 Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes. Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof de ui glazig in een pan met boter, voeg dan de champignons en de knoflook toe en bak ze tot het vocht van de champignons verdampt is. Haal de pan van het vuur, kruid met peper en zout en hou warm.
2 Snij de kipfilet in reepjes. Bak ze in een pan met boter goudbruin in ongeveer 5 minuten.
3 Verwarm de cognac in een klein pannetje. Zet de dampkap uit. Giet de warme cognac over de kip en flambeer.
4 Hak de peterselie fijn. Doe de room en de helft van de peterselie bij in de pan, roer er de tomatenpuree door en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten doorwarmen, roer geregeld om.
5 Verdeel de kip met de saus over de borden. Lepel er wat champignons op en bestrooi met de rest van de peterselie.