Zoek
Kipfilet met tomaat en basilicum
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kipfilets
6 tenen knoflook
4 el basilicum (gesnipperd)
400 g tomatenblokjes (blik)
4 el olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Snij elke kipfilet in 2 dunne lapjes. Laat ze kleuren in een pan met olijfolie - 3 minuten aan elke kant - en kruid met peper en zout.
2
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
3
Haal de kip uit de pan. Stoof in dezelfde pan de knoflook en het gesnipperd basilicum 2 minuten aan - let op dat ze niet verbranden.
4
Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roer om.
5
Leg de kippenlapjes in de saus, zet het deksel op de pan en laat nog 10 minuten verder garen op middelhoog vuur. Lekker met pasta.
Kipfilet met tomaat en basilicum is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept