Ossobuco (2)

4
130 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de uien en de knoflook. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het met de bloem.
  • 2 Verhit wat olie in een ruime braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal uit de pan. Doe er de uien en de knoflook in en stoof glazig. Laat de tomatenpuree even mee bakken. Blus met 100 ml wijn, laat inkoken. Doe dit drie keer. 
  • 3 Leg het vlees in de pan en doe er de rest van de wijn en 100 ml bouillon bij. Laat anderhalf uur zacht pruttelen. Doe er geregeld wat bouillon bij. 
  • 4 Maak de wortelen, knolselder en prei schoon. Snij in fijne blokjes. Maak een kruidentuiltje van de salie, tijm en laurier en doe het met de groenten in de pan. Laat nog 40 minuten garen. 
  • 5 Kruid met cayennepeper, peper en zout. 

Ossobuco (2) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossobuco met groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept