Balletjes van tonijn en ricotta, carpaccio van tomaat, quinoa met peterselie

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Giet de olie van de tonijn Rio Mare af en plet met een vork.
  • 3 Meng de ricotta met de tonijn. Voeg de geraspte parezaanse kaas toe, het ei, 50 g paneermeel, zout, peper, en meng goed. Proef om de kruiding te controleren. Proef om de kruiding te controleren.
  • 4 Rol balletjes van 3 cm met de handen en haal ze door het paneermeel.
  • 5 Leg ze op een bakplaat, giet er een scheutje olijfolie over en bak gedurende 10 tot 15 minuten op 180°C. Draai de balletjes halverwege de garing en bak tot ze goudbruin zijn.
  • 6 Kook ondertussen de quinoa in gezouten kokend water. De quinoa is klaar als de korrels openbarsten. Haal de blaadjes van de peterselie - laat ze heel.
  • 7 Verfris de quinoa onder koud water, laat goed uitlekken en meng grondig met de  peterselieblaadjes en een scheutje olijfolie.  Snijd de tomaten in dunne plakjes.
  • 8 Schik de quinoa op de borden, daarnaast de carpaccio van tomaten, besprenkel met een paardruppels olijfolie, bestrooi met een paar korreltjes fleur de sel en leg er de tonijnballetjes bij.

Balletjes van tonijn en ricotta, carpaccio van tomaat, quinoa met peterselie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept