1 Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg wat zout toe en giet de pasta erin. Kook de pasta beetgaar (al dente), houd deze onder de koude kraan om het kookproces te stoppen, giet af en laat even rusten.
2 Fruit de fijngesneden knoflook in een pan met de olie, voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met wat zout, laat het geheel 5 minuten koken en haal de pan vervolgens van het vuur. Breng de saus verder op smaak met de oregano en de fijngehakte basilicum.
3 Laat de tonijn uitlekken, roer deze door de tomatensaus en maak het geheel af met de in kleine blokjes gesneden mozzarella.
4 Vul de conchiglioni met het klaargemaakte mengsel, leg ze in een ingevette vuurvaste schaal, strooi er de Parmezaanse kaas overheen en besprenkel ze met de room. Gratineer de conchiglioni gedurende 15 minuten in een hete oven op 220°C en dien ze rechtstreeks in de ovenschaal op.
Gegratineerde conchiglioni gevuld met tonijn en mozzarella is een recept van Libelle Lekker