1 Bak de hele paprika’s gedurende ongeveer 30 minuten in een hete oven op 240°C en draai ze regelmatig om zodat de schil mooi bruin roostert. Verwijder daarna de steel, de zaadjes en de schil, snijd de paprika’s in brede repen en breng ze op smaak met wat gehakte peterselie, schijfjes knoflook, wat olie en zout en voeg de olijven toe.
2 Laat terwijl de paprika’s in de oven staan de tonijn uitlekken. Doe de tonijn vervolgens samen met de ricotta, de Parmezaanse kaas, het ei, flink wat gehakte peterselie en wat broodkruim of paneermeel in een kom. Breng op smaak met wat zout en peper en meng alles goed door elkaar.
3 Draai platte balletjes van het mengsel, haal ze even door wat broodkruim of paneermeel, bak beide zijden goudbruin in hete olie en dien ze op met de paprika’s.
Balletjes van tonijn en ricotta met paprika is een recept van Libelle Lekker