1 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en wrijf ze droog met een keukenhanddoek. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Bestrijk ze met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en schuif nog 30 minuten in de oven.
2 Pel de uien en snij in partjes. Pel en pers de knoflook. Schil de raapjes en snij in vier. Schil deknolselder en snij in blokjes. Schraap de wortelen en snij in schuine plakjes. Verhit olie in eenpan en stoof de uien en de knoflook aan. Voeg de rest van de groenten toe en schep goed om.Laat 10 minuten roerbakken.
3 Voeg de gepelde tomaten toe en laat nog 5 à 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. Brengop smaak met peper en zout.
4 Verhit olijfolie in een pan en bak de groenteburgers goudbruin.
5 Controleer of de aardappelen gaar zijn, maak een kruisje bovenaan en duw ze wat open. Serveer de aardappelen met de burgers, de winterratatouille en een toefje zure room. Werk afmet groen naar keuze.
Ratatouille van wintergroenten met gepofte aardappel en groenteburger is een recept van Libelle Lekker