1 Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m in olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en roer met een houten lepel tot alle vocht door de rijst is opgenomen.
2 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Schep ze, samen met de gewone tomatenblokjes door de rijst. Warm de bouillon op en schenk een pollepel bij de risotto. Roer telkens tot alle vocht is opgenomen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Dit duurt ± 20 minuten.
3 Halveer de kerstomaten. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng een klontje boter en de geraspte parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
4 Verdeel de risotto over borden, werk af met de kerstomaten, de mozzarella en wat basilicum.
Risotto met tomaat en basilicum is een recept van Libelle Lekker