Risotto met tomaat en basilicum

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m in olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en roer met een houten lepel tot alle vocht door de rijst is opgenomen. 
  • 2 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.  Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Schep ze, samen met de gewone tomatenblokjes door de rijst. Warm de bouillon op en schenk een pollepel bij de risotto. Roer telkens tot alle vocht is opgenomen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Dit duurt ± 20 minuten.  
  • 3 Halveer de kerstomaten. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng een klontje boter en de geraspte parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Verdeel de risotto over borden, werk af met de kerstomaten, de mozzarella en wat basilicum.

Risotto met tomaat en basilicum is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept