Tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de tongfilets met peper en zout. Beleg ze met een handvol garnalen en rol op. Steek vast met een prikker. Verhit boter in een pan en leg er de tongrolletjes in. Blus met de witte wijn en 3/4 van het citroensap van 1 citroen. Stoof de vis verder gaar. 
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Spoel de preiwitten en snij in ringen. Stoof de prei en de sjalot glazig in een beetje olie. Blus met de witte porto en laat de alcohol op hoog vuur verdampen. 
  • 3 Neem de tongrolletjes uit de pan, hou ze warm en voeg het stoofvocht toe aan de prei. Mix het prei-sjalotmengsel fijn met de dragon, melk en room. 
  • 4 Meng 25 g boter en de bloem door elkaar met een vork en roer deze koude roux door de preisaus om ze te binden. Neem van het vuur en voeg een voor een de eidooiers toe, klop met een garde tot een luchtige saus. Breng op smaak met peper, zout en de rest van het citroensap.
  • 5 Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en verdeel over vier voorverwarmde borden. Leg er telkens twee tongrolletjes bij en lepel er de dragonsaus over. Werk af met bieslook.

Tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept