1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, spoel de prei en de selder. Snij de groenten in kleine blokjes.
2 Verhit olie in een braadpan en bak er het vlees, in porties, rondom in bruin. Haal het uit de pan. Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook samen met de groenten in ongeveer 10 minuten glazig. Roer er de tomatenpuree door en bak een minuutje mee. Voeg de salie en rozemarijn toe, kruid met peper en zout en doe er het vlees bij. Bestrooi met de bloem. Voeg de laurier en de jeneverbessen toe.
3 Verwarm de wijn met de fond. Giet over het vlees, breng aan de kook en laat minstens 3 uur sudderen, onder deksel.
4 Haal het deksel van de pan, roer de ragout om en laat de saus indikken indien nodig. Kruid met peper en zout.
5 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de ragout. Verdeel over de borden en werk af met gehakte peterselie en wat parmezaanschilfers.
Pappardelle met ragout van hert is een recept van Libelle Lekker