1 Pel de ui en schraap de wortel. Rasp ze grof en doe samen met het gehakt, het broodkruim, de peterselie en het ei in een kom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en vorm er vier hamburgers van. Leg ze even koel weg.
2 Spoel de tomaat en de sla. Snij de tomaat in plakjes. Pel en snij de rode ui in ringen. Snij de rode biet in plakjes.
3 Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Plet dit met een vork. Halveer de pistolets.
4 Verhit olijfolie in een pan en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier.
5 Besmeer een pistolethelft met de avocado, beleg met sla, tomaat, rode biet, een hamburger, rode uiringen en eventueel nog extra ketchup. Dek af met de tweede pistolethelft en serveer.
6 Kies als saus ketchup in plaats van mayonaise: 130kcal tegenover 742kcal!