Schelvis met fijne groentjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon. Spoel de courgette en de prei. Schil de wortelen. Snij alle groenten in fijne julienne. 
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Fruit hem in wat boter. Blus met de witte wijn en de visfond. Laat inkoken tot de helft.  
  • 3 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Pureer de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Fruit de juliennegroenten kort in wat boter tot de groenten beetgaar zijn. Zet het vuur niet te hoog, anders kleuren de groenten te snel. 
  • 5 Zeef de ingekookte visfond. Voeg de room toe en verwarm opnieuw. Bind de saus met sausbinder. Kruid met peper en zout. 
  • 6 Hak de pistachenoten fijn en meng ze met het paneermeel. Wentel de visfilets in de mengeling en bak de vis in boter met olijfolie.
  • 7 Lepel wat puree in het midden van een diep bord. Leg er de vis en de groenten bovenop. Lepel de saus errond en werk af met plukjes kervel.
  • 8 Deze basissaus kan je bij alle vissoorten serveren.

Schelvis met fijne groentjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept