1 Maak de groenten schoon. Spoel de courgette en de prei. Schil de wortelen. Snij alle groenten in fijne julienne.
2 Pel en snipper de sjalot. Fruit hem in wat boter. Blus met de witte wijn en de visfond. Laat inkoken tot de helft.
3 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Pureer de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Fruit de juliennegroenten kort in wat boter tot de groenten beetgaar zijn. Zet het vuur niet te hoog, anders kleuren de groenten te snel.
5 Zeef de ingekookte visfond. Voeg de room toe en verwarm opnieuw. Bind de saus met sausbinder. Kruid met peper en zout.
6 Hak de pistachenoten fijn en meng ze met het paneermeel. Wentel de visfilets in de mengeling en bak de vis in boter met olijfolie.
7 Lepel wat puree in het midden van een diep bord. Leg er de vis en de groenten bovenop. Lepel de saus errond en werk af met plukjes kervel.
8 Deze basissaus kan je bij alle vissoorten serveren.
Schelvis met fijne groentjes is een recept van Libelle Lekker