Gehaktbrood met biersaus

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst het gehaktbrood. Pel en hak de uien. Stoof ze glazig in olie en laat wat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Meng het gehakt met het ei, de ui, de peterselie, tijm, oregano, peper en zout. Doe er zoveel paneermeel bij als nodig om goed te kunnen kneden. Vorm er een brood van en leg het op een bakplaat met bakpapier. Zet 1 uur in de oven.
  • 4 Maak de saus. Pel en hak de uien en knoflook. Stoof ze glazig in olie. Voeg de tomatenpuree toe, bak even mee en blus met het bier. Doe er de tomatenpassata en het paprikapoeder bij. Laat 20 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij het gehaktbrood.
  • 5 Lekker met rodekool en gekookte aardappelen.

Gehaktbrood met biersaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Snack
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept