Aardappel-bloemkoolsoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de sjalot en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Spoel de bloemkool, verdeel ze in roosjes.
  • 2 Stoof de sjalot, knoflook, aardappelblokjes en bloemkool even in olie. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  • 3 Snij de korsten van het brood en snij het kruim in blokjes. Bak ze goudbruin in boter en olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Mix de soep en roer er de room en zure room door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met croutons en bieslook.

Aardappel-bloemkoolsoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept